1

Blogsetembre-29Hola! Sóc na Marina Llompart, una de les persones darrera aquest blog. Sóc mallorquina tot i que ja fa uns anys que visc a Barcelona. A aquestes alçades de la pel·lícula puc dir ja que sóc Graduada en Estudis Literaris, una d’aquestes carreres que sempre donen molt a parlar quan et trobes amb els veïns i que per mi ha estat la millor decisió de la meva vida. Ara que he acabat els meus estudis – i com ja us avançava en la primera entrada del meu blog – com sóc bastant inquieta mentalment, m’estic especialitzant per una banda en edició i per altra banda en Literatura infantil i Promoció de la lectura.

Sóc una enamorada dels llibres (amb cafè, millor), de les bones llibreries, de les biblioteques atapeïdes, les editorials conscients, la gent creativa i el món de les lletres en general. Que aquesta estona plegats sigui com una bona manta, una beguda ben calenta entre les mans, música de fons, un bon llibre. Que sigui un camí engrescador i ple de troballes.


¡Hola! Soy Marina Llompart, una de las personas que están detrás de este blog. Soy mallorquina, pero llevo ya unos años viviendo en Barcelona. A estas alturas de la película puedo decir que ya soy Graduada en Estudios Literarios, una de esas carreras que siempre dan mucho de qué hablar cuando te encuentras con los vecinos y que para mí ha sido la mejor decisión de mi vida. Ahora que he terminado mis estudios – y como ya os avancé en la primera entrada de este blog- como soy bastante inquieta mentalmente, me estoy especializando por una parte en edición y por otra en Literatura infantil y Promoción de la lectura.

Soy una enamorada de los libros (y con café, mucho mejor), de las buenas librerías, de las bibliotecas abarrotadas, las editoriales conscientes, la gente creativa y el mundo de las letras en general. Que este rato juntos sea como una buena manta, una bebida calentita entre las manos, música de fondo, un buen libro. Que sea un camino lleno de entusiasmo y de descubrimientos.

2

El blog va néixer a finals de l’any 2016, com un espai on poder compartir totes les meves inquietuds. Aquell any havia estat fent unes pràctiques com a redactora a Metal Magazine i em vaig adonar quant m’agradava escriure, sobretot de les coses que m’agradaven. I al món hi ha poques coses que em remoguin per dins com ho fa un llibre. I així, amb més dubtes que certeses, va néixer Lletraferits.

Llegint El nom de la rosa, Eco em va il·luminar amb la frase que ara és el subtítol d’aquest blog: “Vivimos para los libros. Dulce misión en este mundo dominado por el desorden y la decadencia”. Atemporal i cruelment certa. Em va resultar perfecta per il·lustrar la temàtica del blog, que va més enllà de puntuar llibres, de fer-ne ressenyes. És una invitació a deixar la porta oberta perquè la vida se t’inundi de llibres, de paraules.

Les categories no han canviat gaire des que vam començar però mai està de més introduir-vos al que us podeu trobar al blog:

 

  • Recomanacions és l’espai on us parlo dels llibres que m’han agradat, perquè de moment no he considerat necessari perdre temps en escriure un post sobre un llibre que no m’ha agradat. Però la ressenya no pretén ser un resum i molt menys posar nota en un llibre.

 

  • Literatura infantil no podia faltar, i ara menys que mai. Una categoria que s’explica per sí sola, dedicada als lectors més exigents i màgics: els nens. Però un espai on tot aquell que vulgui entrar-hi hi està profundament convidat.

 

  • Plans & Llocs és una categoria nova. Perquè un blog no és quelcom mecànic sinó que hi ha una persona al darrera que canvia, i amb ella la direcció del blog. I em vaig adonar que si hi havia algun esdeveniment relacionat amb la literatura m’agradava compartir-lo aquí. I sobretot, amb Librerías por el mundo i alguns llocs que tinc pendent de mostrar-vos, començava a demanar un espai propi.

 

  • I finalment, i no per això menys important, els monogràfics. Perquè com he dit a l’inici, aquest blog no només és meu. Cada mes, una o més persones s’encarreguen d’engreixar aquest blog amb lectures de les bones. Cada mes, una o més persones comparteixen amb nosaltres la lectura d’aquell autor que els hi remou per dins.

 

Si vols formar part de Lletraferits, ens llegim cada DIMECRES. I si et quedes amb ganes de més, els monogràfics són publicacions extra!


El blog nació a finales del año 2016, como un espacio donde poder compartir todas mis inquietudes. Aquel año había estado haciendo prácticas como redactora en Metal Magazine y me di cuenta de cuánto me gustaba escribir, sobre todo de las cosas que me gustaban. Y en el mundo hay pocas cosas que me remuevan por dentro como lo hace un libro. Y así, con más dudas que certezas, nació Lletraferits.

Leyendo El nombre de la rosa, Eco me iluminó con la frase que ahora es el subtítulo de este blog: “Vivimos para los libros. Dulce misión en este mundo dominado por el desorden y la decadencia”. Atemporal y cruelmente cierta. Me resultó perfecta para ilustrar la temática del blog, que va más allá de puntuar libros y hacer reseñas. Es una invitación a dejar la puerta abierta para que la vida se te inunde de libros, de palabras.

Las categorías no han cambiado mucho desde que empezamos, pero nunca está de más introduciros a lo que podéis encontraros en el blog:

 

  • Recomendaciones es el espacio donde os hablo de libros que me han gustado, porque de momento no he considerado necesario perder tiempo en escribir un post sobre un libro que no me ha gustado. Pero la reseña no pretende ser un resumen ni mucho menos poner una nota al libro.

 

  • Literatura infantil no podía faltar, y ahora más que nunca. Una categoría que se explica por sí sola, dedicada a los lectores más exigentes y mágicos: los niños. Pero un espacio donde todo aquel que quiera entrar está profundamente invitado.

 

  • Planes & Lugares es una categoría nueva. Porque un blog no es algo mecánico, sino que hay una persona detrás que cambia, y con ella la dirección del blog. Y me di cuenta que si había algún evento relacionado con la literatura me gustaba compartir-lo aquí. Y, sobre todo, con Librerías por el mundo y algunos lugares que tengo pendiente enseñaros, empezaba a pedirme un espacio propio.

 

  • Y, por último, pero no menos importante, los monográficos. Porque como he dicho al principio, este blog no es solo mío. Cada mes, una o más personas se encargan de engordar este blog con lecturas de las buenas. Cada mes, una o más personas comparten con nosotros la lectura de ese autor que los mueve por dentro.

Si quieres formar parte de Lletraferits, nos leemos cada MIÉRCOLES. Y si te quedas con ganas de más, ¡los monográficos son publicaciones extra!

3

Si ets una persona monolingüe pot ser no entendràs perquè hi ha la necessitat de parlar d’això. Si com jo vius en un territori de cooficialitat, pot ser sí. Haver d’escollir no és fàcil i m’ha portat molts mals de cap. A Instagram us parlo en castellà perquè no crec que sigui la plataforma adequada per començar a traduir. I he dubtat més de la llengua amb la qual dirigir-me a vosaltres que de qualsevol cosa relacionada amb la temàtica, amb el contingut.

Però especialment aquí, que vull que sigui un espai transparent, no puc mentir-vos. Haver d’escollir no és fàcil, com tampoc és just. Com a bilingüe que sóc he decidit no renunciar. Perquè la bibliofília no entén de llengües, ni de política, ni de fronteres, ni de disputes.


Si eres una persona monolingüe puede que no entiendas por qué he sentido la necesidad de hablar de esto. Si como yo vives en un territorio de cooficialidad, puede que sí. Tener que escoger no es fácil y me ha llevado más de un dolor de cabeza. En Instagram os hablo en castellano porque no creo que sea la plataforma adecuada para empezar a traducir. Y he dudado más de la lengua con la que dirigirme a vosotros que de cualquier tema relacionado con la temática, con el contenido.

Pero especialmente aquí, que quiero que sea un espacio transparente, no puedo mentiros. Tener que escoger no es fácil, pero tampoco es justo. Como bilingüe que soy he decidido no renunciar. Porque la bibliofilia no entiende de lenguas, ni de política, ni de fronteras, ni de disputas.

 

Vols col·laborar, parlar una estona o simplement fer alguna pregunta? Pots contactar amb mi a:

¿Quieres colaborar, hablar un rato o simplemente preguntar algo? Puedes contactar conmigo en:

infolletraferits@gmail.com

Anuncis