Bibliòfils

Súper haul

Feia moltíssim que no feia un haul (des de juny!) i se’ns han acumulat els llibres. Desgraciadament la llista de llibres comprats veureu que és molt curta, perquè em vaig proposar (i ho he complert sorprenentment bé) que me’n compraria aquest estiu. Tenia molts llibres pendents per Mallorca i volia aprofitar que a l’illa no hi ha cap Central per temptar-me. Ja vos avís que tinc prevista una nova expedició que portarà nous membres a la prestatgeria.

He estat pensant, amb això de la mudança i el trasllat de llibres, de fer una espècie de post recollint les edicions preferides que tinc, llibres curiosos, alguna cosa per l’estil. Si us interessa, m’ho dieu!

Últimes lectures

Madmoiselle Fifi i otros cuentos de guerra, Guy de Maupassant [Alianza Editorial]

La insoportable levedad del ser, Milan Kundera [RBA]

El nombre de la rosa, Umberto Eco [Lumen]

Las pequeñas virtudes, Natalia Ginzburg [Ancantilado]

Aquí estan recollides les meves lectures d’estiu però no m’entretindré a parlar-vos d’elles perquè en aquesta entrada del mes de setembre us teniu un comentari de cada una. Per qui no l’hagi llegit: meravellosos, tots a la seva manera.

Blogsetembre-32

La casa de Bernarda Alba, Federico García Lorca [Cátedra]

Ens va permetre debatre sobre les edicions de Cátedra, que sempre està bé. Necessitava una lectura curta perquè sabia què volia llegir durant el viatge a Itàlia. Vaig recórrer a Lorca perquè sempre és un bon pla i mai defrauda. No havia tornat a llegir aquesta obra des de l’institut i com la majoria de la les lectures de secundària, la recordava com quelcom que no m’havia matat gaire.

I Lorca, sempre ho dic, ha sigut dels escriptors que m’han fet tremolar més intensament. No era el llibre que estava malament, era jo que no l’havia llegit com calia. I no és de les obres de teatre més potents de Lorca però és ell i se l’entreveu en cada frase. Aquell pes de la tradició, de l’estancament anacrònic, el desig de llibertat, el simbolisme portat al preciosisme dels detalls, el folklorisme tan lorquià i aquell monstre que sempre lluita per sota i que podríem anomenar modernitat.

DSC_0047

Renaixement, Peter Burke [Ático de Libros]

M’encanta llegir assaig, ho sabeu. I intentant decidir-me pel llibre que portar a les vacances van ressonar uns quants noms: Una habitació amb vistes com a novel·la; em feia molta il·lusió llegir Aby Warburg, però òbviament el llibre de Gombrich no era assumible per la mida. Warburg és un personatge fascinant del qual parlaria hores i hores. Si us agrada l’art, llegiu que en pensava; si us interessa el Renaixement, llegiu-lo; Si us fa curiositat veure un dels models més al·lucinats de biblioteca personal, busqueu-lo (avui estan sortint moltes idees per a futures entrades).

Finalment vaig emportar-me aquest. És molt interessant perquè és un estudi crític pel que fa al Renaixement i intenta no caure en tòpics. És curtet i per tant assumible en un viatge en què tampoc no teníem molt temps de llegir. I sobretot, davant el síndrome d’Stendhal que em va envair en veure la cúpula de Brunelleschi (era un dels meus somnis vitals) va ser el company perfecte.

DSC_0049

Les ciutats invisibles, Italo Calvino [Minotauro]

Aquesta és la meva lectura actual així que tècnicament no hauria de incloure’l aquí però em venia molt de gust perquè és un llibre preciós. I no puc callar-m’ho: diumenge, en l’aniversari del naixement de Calvino, el propietari d’aquest llibre ens farà un monogràfic. M’ha encantat llegir Calvino a través dels seus ulls i l’admiració que sent. Tantes anotacions, tants marcadors, un llibre tan viscut.

DSC_0050

Novetats

Tormento, Benito Pérez Galdós [Primera edició de 1884]

Fa més de tres anys que estic amb la meva parella. Fa més de tres anys que la literatura ens ha ajuntat, ens ha unit i ha orbitat al nostre voltat. Per un Lletraferit, una bona manera de conèixer una persona és fixar-se en la seva biblioteca personal. En la seva hi ha molta teoria literària (sobretot medieval i postmoderna), molt teatre de Shakespeare, molt Umberto Eco (quasi tot), més Divines Comèdies i estudis de Dante dels que vol reconèixer i molt Galdós. Un dia, posant-me en les mans Tormento, em va dir que si el volia conèixer realment, havia de llegir aquest llibre.

El passat mes de juliol ens vàrem graduar. I no se li va ocórrer altra idea que regalar-me una primera edició d’aquest llibre. I ara, tinc una autèntica joia a la prestatgeria.

DSC_0051

The secret garden, Frances Hodgson Burnett [Penguin]

Sempre dic que els llibres que llegim de petits estableixen els lligams més poderosos amb nosaltres. I després de molts anys, fins i tot sense recordar que havíem llegit aquell llibre, ens emociona veure’l. I això em va passar. Vaig decidir fer un regal a la petita lectora que vaig ser i aquesta va ser la meva compra en una petita llibreria anglesa de Florència.

DSC_0053

Mitologies, Roland Barthes [Ático de Libros]

Aquest llibre ha entrat per poc en aquest haul. Estic fent pràctiques a l’editorial Ático de los Libros i una de les coses més interessants de treballar en una editorial és que de tan en tan pot permetre’t la llicència d’agafar un llibre. I si a sobre és un llibre que et volies compra, molt millor. Fa poc que ha sortit així que ja ningú té cap excusa per no llegir a Barthes.

Reading is sexy

Sempre m’agrada incloure algun article literari més enllà dels llibres, perquè la literatura és molt més que allò que llegim. Per fi puc lluir a la meva habitació del preciós pòster de l’Editorial Gallo Nero. Dean i jo ja llegim plegats.

DSC_0055


CASTELLANO

SÚPER HAUL


Hacía mucho tiempo que no hacía ningún haul (¡desde junio!) y se nos han acumulado los libros. Desgraciadamente la lista de libros comprados veréis que es cortita, porque me propuse (y lo he cumplido de manera ejemplar) no comprarme libros este verano. Tenía muchos libros pendientes en Mallorca y quería aprovechar que en la isla no hay ninguna Central que me tiente. Ya os aviso que tengo prevista una nueva expedición que traerá nuevos miembros a la estantería.

He estado pensando, con esto de la mudanza y el traslado de libros, de hacer una especie de post recogiendo las ediciones favoritas que tengo, libros curiosos, alguna cosa por el estilo. ¡Si os interesa, decídmelo!

Últimas lecturas

Madmoiselle Fifi i otros cuentos de guerra, Guy de Maupassant [Alianza Editorial]

La insoportable levedad del ser, Milan Kundera [RBA]

El nombre de la rosa, Umberto Eco [Lumen]

Las pequeñas virtudes, Natalia Ginzburg [Ancantilado]

Aquí están recogidas mis lecturas de verano, pero no me voy a entretener en ellas porque en esta entrada del mes de septiembre tenéis un comentario de cada una. Para quién no la haya leído: maravillosos, todos a su manera.

Blogsetembre-32

La casa de Bernarda Alba, Federico García Lorca [Cátedra]

Nos permitió debatir sobre las ediciones de Cátedra, que siempre está bien. Necesitaba una lectura corta porque sabía qué quería leer durante el viaje a Italia. Recurrí a Lorca porque siempre es un buen plan y nunca decepciona. No había vuelto a leer esta obra desde el instituto y como la mayoría de lecturas de secundaria, la recordaba como algo que no me había entusiasmado.

Y Lorca, siempre lo digo, ha sido de los escritores que me han hecho temblar más intensamente. No era el libro el que estaba mal, era yo que no lo había leído como es debido. Y no es de las obras de teatro más potentes de Lorca, pero es él y se le puede entrever en cada frase. Ese peso de la tradición, el estancamiento anacrónico, el deseo de libertad, el simbolismo llevado al preciosismo de los detalles, el folclorismo tan lorquiano y aquel monstruo que siempre lucha por debajo y que podríamos llamar modernidad.

DSC_0047

Renaixement, Peter Burke [Ático de Libros]

Me encanta leer ensayo, ya lo sabéis. E intentando decidirme por el libro que llevarme de vacaciones resonaron varios títulos: Una habitación con vistas como novela; me hacía mucha ilusión también leer Aby Warburg, pero obviamente el libro de Gombrich no era asumible por el tamaño. Warburg es un personaje fascinante del que hablaría horas y horas. Si os gusta el arte, leed que pensaba; si os interesa el Renacimiento, leedlo; Si os pica la curiosidad ver uno de los modelos más alucinantes de biblioteca personal, buscadlo (hoy están saliendo muchas ideas para futuras entradas).

Finalmente me llevé este. Es muy interesante porque es un estudio crítico en cuanto al Renacimiento e intenta no caer en tópicos. Es cortito y por tanto asumible en un viaje en que tampoco teníamos mucho tiempo de leer. Y, sobre todo, ante el síndrome de Stendhal que me invadió al ver la cúpula de Brunelleschi (era uno de mis sueños vitales) fue el compañero perfecto.

DSC_0049

Las ciudades invisibles, Italo Calvino [Minotauro]

Esta es mi lectura actual así que técnicamente no debería incluirlo aquí, pero me apetecía mucho porque es un libro precioso. Y no puedo callarme: domingo, en el aniversario del nacimiento de Calvino, el propietario de este libro nos hará un monográfico. Me ha encantado leer Calvino a través de sus ojos y la admiración que siente. Tantas anotaciones, tantos marcadores, un libro tan vivido.

DSC_0050

Novedades

Tormento, Benito Pérez Galdós [Primera edición de 1884]

Hace más de tres años que estoy con mi pareja. Hace más de tres años que la literatura nos ha juntado, nos ha unido y ha orbitado a nuestro alrededor. Para un Lletraferit, una buena manera de conocer una persona es fijarse en su biblioteca personal. En la suya hay muchas cosas, pero sobre todo teoría literaria (sobre todo medieval y postmoderna), mucho teatro de Shakespeare, mucho Umberto Eco (casi todo), más Divinas Comedias y estudios de Dante de los que quiere reconocer y mucho de Galdós. Un día, poniéndome en las manos Tormento, me dijo que, si quería conocerlo realmente, tenía que leer este libro.

El pasado mes de julio nos graduamos. Y no se le ocurrió otra idea que regalarme una primera edición de este libro. Y ahora, tengo una auténtica joya en la estantería.

DSC_0051

The secret garden, Frances Hodgson Burnett [Penguin]

Siempre digo que los libros que leemos de pequeños establecen los vínculos más poderosos con nosotros. Y después de muchos años, incluso sin recordar que habíamos leído aquel libro, nos emociona verlo. Y eso me pasó. Decidí hacer un regalo a la pequeña lectora que fui y esta fue mi compra en una pequeña librería inglesa de Florencia.

DSC_0053

Mitologies, Roland Barthes [Ático de Libros]

Este libro ha entrado por los pelos en este haul. Estoy haciendo prácticas en la editorial Ático de los Libros y una de las cosas más interesantes de trabajar en una editorial es que de vez en cuando puedes permitirte la licencia de coger un libro. Y si encima es un libro que te querías comprar, mucho mejor. Hace poco que ha salido así que ya nadie tiene excusa para no leer a Barthes.

Reading is sexy
Siempre me gusta incluir algún artículo literario más allá de los libros, porque la literatura es mucho más que lo que leemos. Por fin puedo lucir en mi habitación el precioso póster de la Editorial Gallo Nero. Dean y yo ya leemos juntos.

DSC_0055

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s