Bibliòfils, Recomanacions

Tancat per vacances | Lectures d’estiu

Avui fa 7 mesos, 6 dies i unes quantes hores que em dirigia per primera vegada a vosaltres, amb respecte, amb por i amb una il·lusió que em desbordava. Avui em calço les mateixes sabates – perquè us respecto i em feu respecte, amb menys por això sí i també gràcies a vosaltres, i amb més il·lusió al damunt si cap – per dir-vos fins aviat… que marxo de vacances.

O no. Perquè a Mallorca a l’estiu no es descansa, i menys aquest. Perquè no només necessito parar perquè no arribo a publicar totes les setmanes, no em dóna la vida en arribar al nivell que vull arribar i que no m’estic permetent aquests dos darrers mesos. Perquè tenia entrades preparades pel mes de juliol i no han pogut sortir i sentia que d’alguna manera estava fallant. I Lletraferits va néixer des de l’admiració i sobretot de l’amor, i l’amor s’ha de fer amb ganes, amb dedicació.

IMG_20170625_202514

Seguiré activa al perfil d’Instagram i el blog tornarà al setembre amb més ganes que mai perquè haurà crescut una mica. Haurà crescut perquè aquest blog sóc jo i la gent que m’envolta, i hem crescut. Creixerà perquè m’he equivocat en algunes coses i dels erros s’aprèn. I és aquest aprenentatge el que em permet dir-vos que tinc ganes d’escriure-us però sobretot de llegir-vos.

El mes de març vaig fer el curs de Hello Blogging de Hello Creatividad que recomano moltíssim. I tot això per dir que em va fer qüestionar-me moltes coses que no havia fet quan vaig obrir el blog, seccions que s’han quedat més abandonades del que voldria, d’altres que demanen a crits créixer, en fin, ce la vie. I dic que m’encantarà llegir-vos perquè adoraré qualsevol crítica, suggeriment, consell, petició per aquesta nova temporada.

I per no marxar amb les mans buides, he elaborat una llista, amb les fantàstiques recomanacions de les persones que mes rere mes han col·laborat amb els seus monogràfics, de idees de lectures per a l’estiu, perquè engreixeu les vostres llistes:

La Lizara, que ens va escriure sobre Jane Austen i Victor Hugo, ens recomana el llibre Buenos presagios de Terry Pratchett i Neil Gaiman. El descriu, amb molt entusiasme, com un llibre molt divertit, y la perfecta culminació dels dos autors.

9788448040253

La casa del libro

l Marc, que va escriure els monogràfics d’Umberto Eco i Dante Alighieri, ens recomana el llibre La séptima función del lenguaje de Laurent Binet. Rere aquest títol que com a mínim imposa, s’amaga una obra amb rerefons de novel·la policíaca que amb molt d’humor mostra el panorama postestructuralista francès.

portada_la-septima-funcion-del-lenguaje_adolfo-garcia-ortega_201606271143

Planeta de libros

Helena Villalobos, que ens va introduir a Virginia Woolf, assegura que li encanta llegir Jane Austen a l’estiu perquè és molt pausada. També ens recomana, pels amants de les novel·les d’intriga La verdad sobre el caso de Harry Quebec de Joël Dicker, plenament adictiu. I per a ella, la recomanació que mai falla és a de Naufragios d’Akira Yoshimura.  

Fnac, La casa del libro, Amazon

Ivan, que ens va donar a conèixer Iuri Andrukhovitx, ens ha fet recomanacions per a tots els gustos. Per aquells que vulgueu una lectura lleugera, us recomana El millor dels mons de Quim Monzó; per aquells que us hagueu capficat dins el món literari us insta a llegir el Quixot, que és lectura obligatòria a la vida d’un lletraferit; i no s’ha deixat el punt intermig, recomanant Bel Ami de Guy de Maupassant.

La casa del libro

Alba Nogueras, que ens va escriure sobre Jaume Cabré, ens recomana per aquest estiu la lectura de Pell freda d’Albert Sánchez Piñol, que la va acompanyar en les seves últimes vacances.

9788495616258

La casa del libro

 

La Mar, que ens va escriure sobre Federico García Lorca, ens recomana a l’estiu dedicar-nos a llegir novel·la negra com ara la d’Agatha Christie o la sueca Camilla Läckberg o fins i tot aprofitar aquest temps per llegir aquells llibres gegantins que no ens dóna temps de llegir durant l’hivern.

I finalment, la meva recomanació és Expiación d’Ian McEwan. A més de que em va acompanyar l’estiu passat em va semblar un llibre increïble i que val la pena gaudir en aquesta època de l’any.

IMG_20170628_145227

Que passeu bon estiu!


CASTELLANO

CERRADO POR VACACIONES | LECTURAS DE VERANO


Hoy hace 7 meses, 6 días y unas cuantas horas que me dirigía por primera vez a vosotros, con respeto, con miedo y con una ilusión que me desbordaba. Hoy me calzo los mismos zapatos – porque os respeto y me imponéis, con menos miedo eso sí, y también gracias a vosotros, y con más ilusión encima si cabe – para deciros hasta pronto… que me voy de vacaciones.

O no. Porque en Mallorca en verano no se descansa, y menos éste. Porque no solo necesito para porque no llego a publicar todas las semanas, no me da la vida en llegar al nivel que quiero llegar y que no me estoy permitiendo estos dos últimos meses. Porque tenía entradas preparadas para el mes de Julio que no han podido salir y sentía que de alguna manera estaba fallando. Y Lletraferits nació de la admiración y sobre todo del amor, y el amor tiene que hacerse con ganas, con dedicación.

IMG_20170625_202514

Seguiré activa en mi cuenta de Instagram y el blog volverá en septiembre con más ganas que nunca porque habrá crecido un poco. Habrá crecido porque este blog soy yo y la gente que me rodea, y hemos crecido. Crecerá porque me he equivocado en algunas cosas y de los errores se aprende. Y es este el aprendizaje que me permite deciros que tengo ganas de escribiros, pero sobre todo de leeros.

El mes de marzo hice el curso de Hello Blogging de Hello Creatividad que recomiendo muchísimo. Y todo esto para decir que me hizo cuestionarme muchas cosas que no había hecho cuando abrí el blog, secciones que se han quedado más abandonadas de lo que me gustaría, otras que piden a gritos crecer, en fin, ce la vie. Y digo que me encantará leeros porque adoraré cualquier crítica, sugerencia, consejo, petición para esta nueva temporada.

Y para no irme con las manos vacías, he elaborado una lista, con las fantásticas recomendaciones de las personas que mes tras mes han colaborado con sus monográficos, de ideas de lecturas para el verano, para que engordéis vuestras listas:

Lizara, que nos escribió sobre Jane Austen y Victor Hugo, nos recomienda el libro Buenos presagios de Terry Pratchett y Neil Gaiman. Lo describe, con mucho entusiasmo, como un libro muy divertido, y la perfecta culminación de los dos autores.

9788448040253

La casa del libro

Marc, que nos escribió los monográficos de Umberto Eco y Dante Alighieri, nos recomienda el libro La séptima función del lenguaje de Laurent Binet. Tras este título que como mínimo impone, se esconde una obra con un trasfondo de novela policíaca que con mucho humor nos enseña el panorama postestructuralista francés.

portada_la-septima-funcion-del-lenguaje_adolfo-garcia-ortega_201606271143

Planeta de libros

Helena Villalobos, que nos introdució a Virginia Woolf, asegura que le encanta leer Jane Austen en verano porque es muy pausada. También nos recomienda, para los amantes de las novelas de intriga El verdadero caso de Harry Quebec de Joël Dicker, plenamente adictivo. Y para ella, la recomendación que nunca falla es Naufragios de Akira Yoshimura.

Fnac, La casa del libro, Amazon

Ivan Manko, que nos dio a conocer Iuri Andrukhovitx, nos ha hecho recomendaciones para todos los gustos. Para aquellos que queráis una lectura ligerita os recomienda El millor dels mons de Quim Monzó; para aquellos que os hayáis metido en el mundo literario os insta a leer El Quijote, que es lectura obligatoria en la vida de un literato; y no se ha dejado el punto intermedio, recomendando Bel Ami de Guy de Maupassant.

La casa del libro

Alba Nogueras, que nos escribió sobre Jaume Cabré, nos recomiendo para este verano la lectura de Pell freda de Albert Sánchez Piñol, que la acompañó en sus últimas vacaciones.

9788495616258

La casa del libro

Mar, que nos escribió sobre Federico García Lorca, nos recomienda en verano dedicarnos a leer novela negra como por ejemplo la de Agatha Christie o la sueca Camilla Läckberg o incluso aprovechar este tiempo para leer aquellos libros gigantes que no nos da tiempo de leer durante el invierno.

Y finalmente, mi recomendación es Expiación de Ian McEwan. Además de acompañarme el verano pasado me pareció un libro increible y que vale la pena disfrutar en esta época del año.

IMG_20170628_145227

¡Qué tengáis un buen verano!

3 pensaments sobre “Tancat per vacances | Lectures d’estiu”

  1. pero cómo puede ser que me emocione con todas las entradas de éste blog, de verdad. descansa muchísimo este verano porque decir que te lo mereces es un eufemismo. es imposible perder la pasión por la literatura cuando una se rodea de gente como tú. no sé; allá donde vas, físicamente o sólo a través de las palabras, dejas una estela imborrable. no quería ponerme moñicas pero es que! ni tú ni tus post me sacan nunca una respuesta tibia, de verdad

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s