Bibliòfils, Recomanacions

El llibre il·lustrat I

Aquí ve el primer dels posts endarrerits que el final de curs a la Universitat no em va permetre acabar d’escriure. Molts sabeu que sóc una gran amant de les edicions il·lustrades, tenen una màgia i un caràcter tan especial que rara vegada me’n puc resistir (tot i que ja tingui a casa la l’edició normal). Quan em vaig posar a reflexionar sobre com enfocar aquesta entrada em van venir diverses opcions al cap: sobre la necessitat i la importància de considerar el llibre il·lustrat com un gènere en sí mateix, no concebre les il·lustracions com uns dibuixos decoratius sinó com a resignificació de la obra que estan acompanyant. Davant la impossibilitat d’escollir un preferit, o uns preferits, he decidit ordenar-los segons unes quantes categories (sempre partint dels meus gustos i del que valoro en un llibre il·lustrat) i veient com de llarg estava quedant he decidit dividir-lo en dues entrades diferents. Espero que us agradi!

La millor maquetació

Sense cap dubte ha de ser la Trilogia Haruki Murakami de Libros del Zorro Rojo, il·lustrat per Kat Menschik. La seva senzillesa, la seva delicadesa converteix aquest llibre en una autèntica joia. Perquè en els llibres la ostentació no sempre va lligat amb l’èxit i això ho demostra.

Trilogiamurakami

Foto de Los Libros del Zorro Rojo

La millor portada

És una de les coses que més costen d’escollir perquè precisament ja juguen editorialment que sigui una part vistosa. Em decidiria per Seda d’Alessandro Baricco, il·lustrat per Rébecca Dautremer, que per altra banda no m’han deixat de recomanar. Em sembla un llibre molt especial, molt meditat, tan desolador que t’atrapa de seguida. També, perquè no puc deixar-lo fora podrien entrar totes o la inmensa majoria de portades de Benjamin Lacombe, com la de Madame Butterfly o La nostra Senyora de Paris.

9788426391186

Foto de Fnac

Un llibre il·lustrat que m’hagi decepcionat

(Sense voler ofendre) és El rey Lear de Shakespeare de Random House. No em malinterpreteu, no vull dir que no estigui bé. La decepció prové que dintre té unes poques il·lustracions més. Això, des del meu punt de vista no converteix una obra en un llibre il·lustrat, perquè la reflexió de fer-ne un, va molt més enllà. Tot el concepte és diferent.

1507-1

Foto de Fnac 

Editorial preferida

La meva editorial preferida és Los libros del Zorro Rojo. Tot i que hi ha moltes editorials que estan apostant pels llibres il·lustrats, una dels primers que es va especialitzar va ser aquesta i és, fins que es demostri el contrari, la millor. Però la veritat és que tenim la sort de tenir moltes editorials bones a l’abast, i qualsevol de les que apareixen aquí val la pena que exploreu els seus catàlegs.

La millor aposta literària

Diria que és la Metamorfosis de Kafka de Los libros del zorro rojo. Em sembla una aposta brutal, que implica un gran respecte per la obra i que han sabut solucionar perfectament. Aquell llibre és essència Kafka per tot arreu.

metamorfosi

Foto de Los libros del Zorro Rojo

A la llista de desitjos

Atonement de Ian Mcewan, editat per Folio Society. Em va descobrir aquesta editorial el meu llibreter personal, que poc li falta perquè el facin accionista major. Ara seriosament, tenen llibres cars, llibres molt cars, i alguns que no estan malament, però són espectaculars. L’enviament des de Gran Bretanya tinc entès que no ha comportat cap problema. Si mireu les imatges veureu que el llibre parla per sí sol, i els admiradors de la obra haureu trobat una nova necessitat.

ATN_14835298851

Foto de Folio Society

Alguna recomanació? M’encantarà llegir-vos!


CASTELLANO

EL LIBRO ILUSTRADO


Aquí os traigo el primero de los posts atrasados que el final de curso en la Universidad no me permitió terminar de escribir. Muchos sabéis que soy una gran amante de las ediciones ilustradas, tienen una magia y un carácter especial que rara vez me puedo resistir (aunque ya tenga en casa la edición normal). Cuando me puse a reflexionar sobre cómo enfocar esta entrada me vinieron algunas opciones a la cabeza: sobre la necesidad y la importancia de considerar el libro ilustrado como un género en sí mismo, no considerar las ilustraciones como algo puramente ornamental sino como resignificación de la obra que acompaña. Ante la imposibilidad de escoger un favorito, o unos favoritos, he decidido ordenarlos según unas cuantas categorías (siempre partiendo de mis gustos y de lo que valoro en un libro ilustrado) y viendo que estaba quedando un post inmenso, he decidido dividirlo en dos entradas diferentes. ¡Espero que os guste mucho!

La mejor maquetación

Sin duda tiene que ser la Trilogía de Haruki Murakami de Los libros del Zorro Rojo, ilustrado por Kat Menschik. Su sencillez, su delicadeza convierte el libro en una auténtica joya. Porque en los libros la ostentación no siempre va ligado al éxito y esto lo demuestra.

Trilogiamurakami

Foto de los Libros del Zorro Rojo

La mejor portada

Es una de las cosas que más cuestan de escoger porque precisamente ya juegan editorialmente que sea una parte vistosa. Me decidiría por Seda de Alessandro Baricco, ilustrado por Rébecca Dautremer, que por otro lado no me han dejado de recomendar. Me parece un libro muy especial, muy meditado, tan desolador que atrapa en seguida. También, porque no puedo dejarlo fuera, podrían entrar todas o la inmensa mayoría de portadas de Benjamin Lacombe, como la de Madame Butterfly o Nuestra señora de París.

9788426391186

Foto de Fnac

Un libro ilustrado que me haya decepcionado

(Sin intención de ofender) es el Rey Lear de Shakespeare de Random House. No me malinterpretéis, no quiero decir que no esté bien. Mi decepción proviene que dentro tiene tan solo unas pocas ilustraciones más. A mi parecer, esto no convierte una obra en un libro ilustrado, porque la reflexión de hacer uno va mucho más allá. Cambia todo el concepto.

1507-1

Foto de Fnac

Editorial Favorita

Mi editorial favorita es Los libros del Zorro Rojo. Aunque hay muchas editoriales que han apostado por los libros ilustrados, una de las primeras que se especializó fue ésta y es, hasta que se demuestre lo contrario, la mejor. Pero la verdad es que tenemos la suerte de tener muy buenas editoriales al alcance, y cualquiera de las que aparece aquí vale la pena explorarla.

Mejor apuesta literaria

Diría que es la Metamorfosis de Kafka de Los libros del Zorro Rojo. Me parece una apuesta brutal que implica un gran respeto por la obra y que han sabido solucionar perfectamente. Este libro es esencia Kafka por todos lados.

metamorfosi

Foto de Los libros del Zorro Rojo

En mi lista de deseos

Es Atonement de Ian Mcewan, editado por Folio Society. Me descubrió esta editorial mi librero personal, que poco le falta para que lo hagan accionista mayor. Ahora poniéndonos serios, tienen libros caros, libros muy caros, y algunos que no están mal, pero todos espectaculares. El envío des de Gran Bretaña por lo que tengo entendido no da problemas. Si miráis las imágenes veréis que el libro habla por sí sólo y los admiradores de esta obra habréis encontrado una nueva necesidad.

ATN_14835298851

Foto de Folio Society

¿Alguna recomendación? ¡Me encantará leeros!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s