LIJ | Promoció de la lectura, Plans & Llocs

Quatre llibreries infantils a Barcelona que hauries de conèixer

Sé que molts de vosaltres espereu els continguts de la secció infantil amb ànsia, i també són – perquè no dir-ho – de les entrades que gaudeixo més de preparar i d’escriure. He pensat, arrel de l’entrevista a la llibreria Abracadabra del mes d’Abril, que podia fer una ruta de llibreries a Barcelona que no us podeu perdre, tant si aneu amb nens com si aneu sols.

Abans de començar, m’agradaria demanar disculpes per avançat perquè aquest probablement serà un mes una mica caòtic amb tot el final de curs universitari, però intentaré que repercuteixi el mínim possible en el blog. Em sento profundament afortunada de tenir aquest espai on parlar del que més m’agrada i gràcies per tots aquells que em doneu feedback, que em comenteu, que m’animeu cada dia a seguir amb això. Ara sí, comencem!

Si anar a una llibreria és per un adult bibliòfil tot un plaer, per un nen és tota una experiència. Sempre se’t queda en el record aquell lloc on anaves a buscar un llibre, totes les portades acolorides i seductores que penjaven de les prestatgeries… I si a Barcelona tenim la sort de tenir magnífiques seccions infantils en moltes llibreries (penso per exemple, en la Central o en la meravellosa llibreria – més petita – Casa Usher de la qual m’encantaria parlar-vos un dia), tenim una sort encara més gran de tenir llibreries especialitzades que són meravelles.

interior_02_llibreria_allots

Foto de Llibreria Al·lots

La nostra ruta pot començar al barri de l’Eixample, molt a prop de Plaça Universitat. Ens trobem amb la llibreria Al·lots (Carrer Consell de Cent, 266). El seu objectiu el tenen ben clar: volen ser els llibreters de la teva vida. I amb aquesta premissa, poca cosa pot sortir malament. A més d’una feina de 10, i un fons perfectament seleccionat, organitzen activitats, clubs de lectura i molt més. La tasca que realitzen és, des del meu punt de vista admirable, i és un gust poder comptar amb un espai com aquest a la ciutat pels més petits.

02_DSC04428

Foto de Mammaproof Barcelona

La següent parada ens porta al Barri de Gràcia, a la llibreria Casa Anita (Carrer de Vic, 14), especialitzada també en literatura infantil i juvenil, així com àlbums il·lustrats per adults (quelcom que jo personalment agraeixo moltíssim). I si tota excusa és bona per perdre’s per les botigues d’aquest barri, aquesta llibreria es convertirà en un dels punts de visita obligatòria. Tot un oasis que a més de fer una gran feina i tenir un criteri excel·lent, buscaran a través de la seva tasca i la seva tria literària contagiar el plaer de la lectura en els més petits.

image

Foto de Time out

Luz de lula, també al barri de Gràcia serà un d’aquests llocs que no oblidareu fàcilment. Aquesta preciosa llibreria situada al carrer Ramón y Cajal 158, ofereix també clubs de lectura, contacontes, manualitats i tot tipus de productes handmade pels nens i nenes. Una llibreria acollidora, plena de llibres preciosos on trobareu la millor manera de viure envoltats de llibres.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

I finalment, i no per això menys important, la llibreria Abracadabra (Carrer General Álvarez de Castro, 5) que ens acompanyà el mes d’abril en una entrevista que us recomano molt i molt. Aquesta llibreria, com totes les altres preciosa i amb un material excel·lent, té una particularitat: a més de l’oferta en català i castellà té una oferta amplíssima de llibres en altres idiomes. Visiteu-la la propera vegada que aneu pel Born i us sentireu com a casa. Aneu allà i deixeu que us impregnin de literatura i de ganes de llegir. 


CUATRO LIBRERÍAS EN BARCELONA QUE DEBERÍAS CONOCER


Sé que muchos de vosotros esperáis los contenidos de la sección infantil con ansia, y también son – por qué no decirlo – de las entradas que más disfruto preparando y escribiendo. He pensado, a raíz de la entrevista a la librería Abracadabra del mes de abril, que podía hacer una ruta de librerías en Barcelona que no os podéis perder, para los que vais con niños o los que vais por libre.

Antes de empezar, me gustaría pedir disculpas por adelantado porque probablemente será un mes un poco caótico con todo el final de curso universitario, pero intentaré que repercuta lo mínimo en el blog. Me siento profundamente afortunada de tener este espacio donde hablar de lo que más me gusta y gracias a todos aquellos que me dais feedback, que me comentáis, que me animáis cada día a seguir con esto. ¡Ahora sí, empezamos!

Si ir a una librería es para un adulto bibliófilo todo un placer, para un niño es toda una experiencia. Siempre se te queda en el recuerdo ese lugar donde ibas a buscar un libro, todas las portadas coloridas y seductoras que colgaban de las estanterías… Y si en Barcelona tenemos la suerte de contar con magníficas secciones infantiles en muchas librerías (pienso, por ejemplo, en la central o en la maravillosa librería – algo más pequeña – Casa Usher, de la que me encantaría hablaros un día), tenemos una suerte aún más grande de tener librerías especializadas que son maravillas.

interior_02_llibreria_allots

Nuestra ruta empieza en el Eixample, muy cerca de Plaza Universidad. Nos encontramos con la llibreria Al·lots (Calle Consell de Cent, 266). Su objetivo lo tienen muy claro: quieren ser los libreros de tu vida. Y con esta premisa, poca cosa puede salir mal. Además de un trabajo de 10 y un fondo perfectamente seleccionado, organizan actividades, clubs de lectura y mucho más. La tarea que realizan es, desde mi punto de vista admirable, y es un placer contar con un espacio como este en la ciudad para los más pequeños.

02_DSC04428

Foto de Mammaproof Barcelona

La siguiente parada nos lleva al Barrio de Gracia, a la librería Casa Anita (Calle de Vic, 14), especializada también en literatura infantil y juvenil, así como también en álbumes ilustrados para adultos (cosa que yo personalmente agradezco muchísimo). Y si toda excusa es buena para perderse por las tiendas de este barrio, esta librería se convertirá en un punto de visita obligatoria. Todo un oasis que además de realizar un gran trabajo y tener un criterio excelente, buscarán a toda costa a través de su tarea y su elección literaria, contagiar el placer de la lectura en los más pequeños.

image

Foto de Time out

Luz de lula, también en el barrio de Gracia, será uno de esos lugares que no olvidaréisfácilmente. Esta preciosa librería situada en la calle Ramón y Cajal 158, ofrece también clubs de lectura, manualidades y todo tipo de productos handmade para niños y niñas. Una librería acogedora, llena de libros preciosos donde encontraréis la mejor manera de vivir rodeados de libros.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Y último, y no por ello menos importante, la librería Abracadabra (Calle General Álvarez de Castro, 5), que nos acompañó el mes de abril en una entrevista que os recomiendo muchísimo. Esta librería, como todas las otras, preciosa y con un material excelente, tiene una particularidad: además de la oferta en catalán y castellano tienen una oferta amplísima de libros en otros idiomas. Visitadla la próxima vez que estéis por el Born y os sentiréis como en casa. Id allí y dejad que os impregnen de literatura y de ganas de leer.

Save

Save

Un pensament sobre “Quatre llibreries infantils a Barcelona que hauries de conèixer”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s