Plans & Llocs

Librerías por el mundo | SANTORINI

Benvinguts a Librerías por el mundo, una secció que quan engreixa, engreixa feliç. Aquesta serà una entrada una mica diferent a la de Londres (podeu veure la llista de llibreries que visitàrem aquí) perquè no portava una llista feta, sinó que fou un descobriment, un descobriment dels bons.

Imagineu-vos haver anat de vacances a Grècia per fi, després de molts anys de desitjar-ho fort.  Imagineu-vos caminar pels carrers empedrats d’Oia, tornant ja a l’autobús, quan de sobte em trobo davant meu aquesta façana. No podia fer-hi res, havia de baixar. I què em vaig trobar? Un tresor, una cova plena de llibres, una Shakespeare and Company enmig del Mediterrani.

DSC06982

Atlantis Books és una llibreria independent, fundada al 2004 per un grup d’amics de Xipre, Anglaterra i els Estats Units.

Trobar-se una llibreria així, enmig d’un dels pobles més típics de l’imaginari grec, entre pals selfies, entre mil souvenirs, entre un turisme més massificat del que un li agradaria, és un somni, directament. Veure que a més, l’oferta de llibres és en grec, anglès, espanyol, alemany, francès i fins i tot una petita prestatgeria en neerlandès, i que la tria del material és interessantíssima i d’una qualitat indubtable, és com per morir-se. Durant l’any, per aquells que tingueu la sort de poder-hi passejar més que un instant i a corre-cuita, organitzen festivals literaris, projeccions de pel·lícules, lectures…

IMG_5491_edit1

Font: Atlantis Books

La història d’aquesta llibreria només pot ser explicada pels mateixos nois, que porten una dècada considerant-se llibreters amateur:

“A Cambridge, Anglaterra, vam omplir un Ford Transit blau anomenat Danny de llibres y joves graduats, vam travessar el continent i vam aterrar a Oia el 4 de febrer, el dia que en Craig en feia 23. Vam trobar un edifici vell des d’on es veia la posta de sol, vam prendre un whiskey y vam signar el contracte d’arrendament. Vam trobar un gos i un gat, ens vam obrir un compte bancari, vam sol·licitar una llicencia comercial, vam fer alguns amics, vam construir els expositors, i després de col·locar una barca a la Terrassa ho vam omplir tot de llibres.”

IMG_5518_edit1

Font: Atlantis Books

Tot comença amb dos amics l’any 2002 quan troben una illa que els inspira profundament però que no té llibreria. I lluny de pensar que podia ser una bogeria, es van engrescant fins a convertir-se en el paradís bibliòfil que és avui, amb llibres de qualitat, amb llibres fets per ells mateixos, amb llibres antics i primeres edicions. Dins el soroll mundà de la illa, Atlantis Books és un oasis on nodrir-se l’ànima.


CASTELLANO


Bienvenidos a Librerías por el mundo, una sección que cuando engorda, lo hace feliz. Esta será una entrada un poco diferente a la de Londres (podéis ver la lista de librerías que visitamos aquí) porque no llevaba una lista hecha, sino que fue un descubrimiento, un descubrimiento de los buenos.

Imaginaros haber ido de vacaciones a Grecia por fin, después de muchos años de desearlo mucho. Imaginaros pasear por las calles empedradas de Oia, volviendo ya al autobús, cuando de pronto me encuentro delante de mí esta fachada No pude hacerle nada, tenía que bajar. ¿Y qué me encontré? Un tesoro, una cueva llena de libros, un Shakespeare and Company en medio del Mediterráneo.

DSC06982

Atlantis Books es una librería independiente, fundada en 2004 por un grupo de amigos de Chipre, Inglaterra y Estados Unidos.

Encontrarse una librería así, en medio de uno de los pueblos más típicos del imaginario griego, entre palos selfies, entre mil souvenirs, entre un turismo más masificado del que a uno le gustaría, es un sueño, directamente. Ver que, además, la oferta de libros está en griego, inglés, español, alemán, francés e incluso una pequeña estantería en neerlandés, es como para morirse. Durante el año, para aquellos que tengáis la suerte de poder pasear por allí más de un instante y con prisas, organizan festivales literarios, proyecciones de películas, lecturas…

IMG_5491_edit1

Fuente: Atlantis Books

La historia de esta librería solo puede ser explicada por los mismos chicos, que llevan una década considerándose libreros amateurs:

“En Cambridge, Inglaterra, llenamos un Ford Transit azul al que habíamos llamado Danny de libros y jóvenes graduados, atravesamos el continente y aterrizamos en Oia el 4 de febrero, el día en que Craig cumplía 23. Encontramos un viejo edificio desde el que se veía la puesta de sol, nos tomamos un whiskey y firmamos el contrato de alquiler. Encontramos un perro y un gato, nos abrimos una cuenta en el banco, solicitamos una licencia comercial, hicimos algunos amigos, construimos los expositores y después de colocar una barca en la terraza llenamos el lugar de libros.”

IMG_5518_edit1

Fuente: Atlantis Books

Todo empieza con dos amigos que en el año 2002 encuentran una isla que les inspira profundamente, pero carece de una librería. Y lejos de pensar que podía ser una locura, se entusiasmaron hasta convertirse en el paraíso bibliófilo que es hoy, con libros de calidad, con libros hechos por ellos mismos, libros antiguos y primeras ediciones. Dentro del mundanal ruido de la isla, Atlantis Books es el oasis donde alimentar el alma.

Un pensament sobre “Librerías por el mundo | SANTORINI”

  1. Jo hi vaig ser fa molts anys amb els meus pares, no recordo l’any, però que crec que ja era oberta i me la vaig perdre 😦 Tot i que, ben pensat, és una oportunitat per tornar-hi. M’ha encantat aquest article!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s